Мнения

Предколеден празник на ученето през целия живот се проведе в Търговище

Преди три години Министерството на образованието и науката стартира инициатива за популяризиране създаването на проект на Национална мрежа за ефективно учене през целия живот „NELLII“. Този проект имаше за цел да се обединяват хора с еднакви интереси.

Стартът на кампанията в Търговище бе даден с тържествен концерт в средата на октомври миналата година в залата на Читалище „Напредък“.

„Единият от дните беше посветен изцяло на българската фолклорна традиция и обичаи, художествените работилници и изложби. В залите на ОДК Търговище децата заедно с възрастните си партньори показаха уменията си да правят възстановки на народни обичаи, да рисуват, да приготвят ястия и да творят изящни неща с разнообразие от умения и техники. Тогава възрастните предадоха на подрастващите своя житейски опит и мъдрост и приеха от тях духовността на младостта“, припомиха Стефан Станчев и Емилия Иванова – посланици на проекта в Търговище.

В четвъртък проект „NELLII“ отново събра всички участници. Залите на ОДК Търговище се изпълниха с родители и деца. С много ентусиазъм и енергия малките творци се захванаха на работа. Техните сръчни ръце изработиха прекрасни коледни картички и украшения за Коледната елха.

На финала всеки участник получи вкусно лакомство и отнесе вкъщи добро настроение и късмет за Новата година.

Източник: РИО-Търговище