Училища

Правят училищна спортна база за деца със СОП

Спортна база за деца със специални образователни потребности ще бъде изградена в 14 училища в България, обяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков при посрещането на родните участници в Параолимпийските игри.

„През последните три години адаптираме спортните съоръжения за хора с увреждания. На „Спортпалас“ са създадени специални условия за тях, сега започваме и реновирането на базата в 14 училища за деца със специални образователни потребности“, каза Нейков, цитиран от пресслужбата на МФВС.

В началото на 2012 година МФВС и Българския спортен тотализатор обявиха, че планират провеждането на 14 специални тиража на играта „тото 2 – 6 от 49“ с предмет „изграждане на спортни съоръжения в 14 училища с най-много интегрирани деца със специални образователни потребности“.

Със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката са определени училища в областите София, Бургас, Стара Загора, Хасково, Плевен, Русе, Монтана, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Сливен и Търговище, в които има най-много интегрирани деца със специални образователни потребности и училищната спортна база има необходимост от съответните спортни съоръжения.

Реализацията на инициативата вече стартира, средствата са налични и в най-скоро време подробностите ще бъдат обявени официално.

Още по темата

на снимката: Свилен Нейков параолимпийските медалисти Радослав Златано и Стела Енева