Учители

Пожелаваме Ви щастлива Коледа!

Без да усетим се изтърколиха още 12 месеца и ние пак сме в навечерието на Рождеството на Божия син. Да помислим какво направихме, какво постигнахме, в какво успяхме и кое не можахме да изпълним.

Тихата и свята нощ прати на земята човека, който ни научи да бъдем по-добри и най-вече – да обичаме. Да обичаме и приемаме света около нас с всичките му хубави и не толкова хубави страни, но заедно с това и вечният стремеж към развитие и усъвършенстване. Тези светли дни винаги са били своеобразно начало – на нови мечти, на ново бъдеще, което започваме да градим стъпка по стъпка.

Успехът зависи  изцяло от нашите стремежи и чистота на мислите. И денят, в който се роди Христос е най-добрия момент да погледнем на света около нас с надежда и стремеж към по-добро.

Онова, към което се стремим рядко е под елхата, сред подаръците. И въпреки че не го виждаме, то стои вътре в нас и чака да му дадем шанс. Защото какъв по-голям подарък за Вас, нашите учители от пламъка в очите на вашите възпитаници и тяхната вечна признателност за осветения им житейски път?

Бъдете здрави! Бъдете добри! Продължавайте неуморно светлото си дело, защото за много хора то е най-добрият и желан подарък.

Щастлива Коледа и успешна Нова 2017 година от teacher.bg