Институции Ученици Училища Учители

Очаква се 12-и, 7-и и 8-и клас да се върнат присъствено в училище на 4 февруари

След среща с министъра на образованието и с министъра на здравеопазването главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че вероятно 12-и, 7-и и 8-и клас ще възобновят присъствени учебни занятия  от 4 февруари. Окончателно решение ще се вземе следващата седмица с уговорката, че нещата може да се върнат в първоначална позиция на базата на развитие на епидемичната ситуация, уточни той за БНТ.

„Фокусирани сме да следим излизането на английския вариант на вируса извън Великобритания. За съжаление то продължава. Затова сме много внимателни, но на база на данните, които имаме, мислим, че това е възможно“, каза още здравният инспектор.

Заместник – министърът на образованието Таня Михайлова заяви, че всички са се обединили около това, че учениците е най-добре да бъдат в класната стая, но при възможните условия. Тя уточни, че  част от класовете ще се върнат в клас при  вариант редуване на дистанционно и на обучение наживо. 7-и и 12-и клас излизат на предна линия, а 8-и е първият клас в гимназиалния етап, които ще влязат в схемата.

Източник: БНТ