Ученици

Определиха наградите в конкурс за детска рисунка

Настъпи моментът за определяне на наградите в Конкурса за детска рисунка, който Издателска къща „Анубис“ и Издателство „Булвест 2000“ проведоха в рамките на последните два месеца и който привлече стотици участници от детските градини в цялата страна.

Издателствата получиха много и прекрасни рисунки, от които беше трудно да се изберат най-добрите. Жури в състав: Владимир Минчев (главен художник на издателската къча), Ивац Христов (главен художник на Издателството) и доц. Николай Цачев преподавател в Националната художествена академия, ръководител катедра „Книга и печатна графика“ – определи първо, второ и трето място, както и седем поощрителни награди.

Допълнителни награди бяха присъдени и от публиката. Приятелите на двете издателства във Фейсбук отличиха още 10 рисунки с най-много харесвания.

Организаторите включиха и допълнителна награда за учител с най-активно участие в конкурса, която беше присъдена на Искра Хаджииванова, ЦДГ №6 „Здравец“, гр. Попово, обл. Търговище.

И не на последно място, награди за участие ще получат всички деца, чиито рисунки са били публикувани във Фейсбук страниците на издателствата. За всяко от тях ще има детска книжка на едно от двете издателства.

Списък с наградените участници можете да намеритe в сайтовете на двете издателства: www.bulvest.com и www.anubis.bg