Мнения

Огромен интерес към INDEED WE CAN

INDEED WE CAN ще се превърне в най-очакваното събитие на Майкрософт България, след получаването на рекорден брой регистрации до момента. Очаква се събитието да бъде посетено от представители на различни бизнес индустрии, сред които: финансов и банков сектор, телекоми, здравеопазване, земеделие и производство, логистика, стартъп компании, компании за разработване на софтуер, маркетинг и комуникационни специалисти, публичен сектор и ютилити компании.

В специален Майкрософт кът повреме на конференцията посетителите ще имат възможност да се докоснат за първи път до новите флагмани от семейството на Lumia. Microsoft Lumia 950 и Lumia 950 XL са създадени специално за операционната система Windows 10 и България е една от малкото европейски страни, в които те ще се продават още тази зима. Процесорите на двата апарата са последно поколение от Qualcomm, вътрешната памет е 32GB, а дисплеите на новите Майкрософт устройства са с OLED технология, с 518 и 564 пиксела на квадратен инч. Защитава ги Gorilla Glass 4 покритие. Традиционно за Lumia устройствата камерата е от висок клас с оптика Carl Zeiss, пето поколение, оптична стабилизация и тройна LED RGB светкавица – комбинация, която не оставя размазани изображения или червени очи. Най-приятното за любителите на мобилната фотография обаче е, че и двата телефона имат хардуерен бутон за снимки. Завършекът на списъка с технологични постижения на Lumia 950 и Lumia 950 XL смартфони е портът USB Type-C, който дава възможност за бързо зареждане на 50% от батерията за до 30 минути.

За първи път в България Майкрософтще покаже и уникалната функция Continuum. Това е нова технология, която благодарение на специалния Display Dock, ще позволи смартфонът да се превърне в десктоп машина –първата стъпка към бъдещето на персоналните устройства.

Тази година конференцията ще се състои с подкрепата на златния партньор Infragistics. Infragistics e световен лидер в областта на технологии, свързани с потребителското изживяване и потребителския интерфейс. Над един милион софтуерни разработчици се доверяват на готовите компоненти на компанията при разработката на уеб, десктоп и мобилни приложения. Infragistics предоставя и инструменти за бързо и интерактивно създаване на прототипи – Indigo Studio, както и готови бизнес приложения като SharePlus, универсалното мобилно решение за SharePoint и ReportPlus, мощно и лесно приложение за управление и анализ на бизнеса.

Специален гост на откриването ще бъде Джейсън Берес, старши вицепрезидент продуктов мениджмънт в Infragistics. Джейсън оглавява визията и разработката на иновативните и функционални уеб, мобилни и десктоп компоненти на фирмата. Той е дългогодишен Microsoft .NET MVP (Microsoft Most Valuable Professional), търсен гост-лектор на международни събития и автор на множество книги, посветени на различни .NET технологии. Известен със своя вълнуващ стил на презентиране и новаторски идеи, Джейсън и този път ще представи своите виждания за бъдещето на технологиите по време на откриването на INDEED.

XAML феновете пък, ще имат възможността да присъстват на две лекции на Браян Лагунас, Продуктов мениджър на всички XAML продукти на Infragistics. Браян е също Microsoft MVP, Microsoft Patterns & Practices Champion и член на борда на Boise Code Camp, лектор, инструктор и Pluralsight автор. Често можете да го откриете да говори пред различни потребителски групи и code camps по света. Интересна част от неговата биография са службите му като пехотинец и заместник-шериф.

В една от лекциите си Браян ще ви покаже как да използвате всичките си умения и опит в XAML, за да създавате крос-платформени мобилни приложения, използвайки Xamarin.Forms. Втората практическа лекция на Браян ще ви запознае с основите на Unity game engine и Unity IDE. С помощта на Unity и текущите ви C# и JavaScript умения можете бързо да навлезете в света на разработката на игри.

Седмица преди конференцията Infragistics ще пусне на пазара най-новата версия на своите уеб, мобилни и десктоп компоненти, а посетителите на INDEED WE CAN 2015 ще са сред първите с изключителната възможност да обсъдят продуктите директно с Джейсън и Браян. Очаквайте и много изненади и игри на щанда на златния партньор на конференцията.

Платформата INDEED е наследник на емблематичните за технологичните среди „Дни на Майкрософт“, посветени на иновациите, създаването на контакти, информацията, предприемачеството, новите знания и развитието. Наименованието INDEED, от една страна, носи смисъла на израза „в действие“, а от друга – е събирателно за основните ценности на компанията: Innovation, Networking, Data, Entrepreneurship, Education, Development.

Конференцията се осъществява в партньорство и с TELELINK, NDB, VEEAM, DADA.BG,MENTORMATE, МАЙЛСТОУН СИСТЕМС БЪЛГАРИЯ, PARAFLOW, NEW HORIZONS, BULPROSи ЦАПК ПРОГРЕС. Основен медиен партньор е Нетинфо. Специални изненади за участниците в конференцията са подготвили също така и Temper Longboards, Software University, BMW, Harmonica, Jacobs и Intersnacks.