Ученици

Национален литературен конкурс “Стамен Панчев“

Община Ботевград, Дружество „Орханиец“ – Ботевград и дружеството на литературните творци „Стамен Панчев“ – Ботевград организират Национален литературен конкурс „Стамен Панчев“ – Ботевград 2013.

Конкурсът  ще се проведе под патронажа на Райна Панчева – внучка на Стамен Панчев, и  Стамен Банковски Панчев – негов правнук, във връзка със 100-годишнината от гибелта на поета в Балканската война – на 23 март 1913 г.

Регламент:

– Конкурсът няма тематични ограничения, но ще бъде присъдена една СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за творба, посветена на Стамен Панчев
– Конкурсът е в два раздела: за стихотворение и за разказ
– Възрастови ограничения: право на участие имат средношколци от цялата страна в две възрастови групи:

– от V до VIII клас
– от IX до XII клас

– Всеки кандидат може да участва с до две творби – по една за двата раздела, като разказът не трябва да надвишава 3 печатни страници
– Творбите трябва да са непубликувани (отнася се и за интернет публикации) и да не са участвали в други литературни конкурси
– Творбите трябва да са написани съобразно нормите на книжовния български език

Награди:

– За всяка възрастова група – и в двата раздела (стихотворение и разказ), ще бъдат определени по три награди, общо 12. Освен парични награди, победителите ще получат и специални плакети за участието си.
 – Извън горепосочените награди ще бъде връчена и една Специална награда. Тя е предвидена за творба, посветена на личността или делото на Стамен Панчев – бащата, учителя, общественика, „поета с цигулката” и изобщо – Човека!

Срокове:

– Конкурсните творби ще се приемат от 20.09.2013 г. до 01.11.2013 г. на адрес: stamen.panchev@abv.bg

– В писмото всеки участник трябва да напише само личните си данни: име, презиме, фамилия, точен адрес, ЕГН, телефон за връзка и името на училището си, както и в коя възрастова група и в кой / кои раздели ще участва.

– Самите творбите трябва да бъдат написани в отделен файл (документ на Word, .doc, .rtf, .txt), който да се прикрепи към писмото.

Забележка: Последното условие се налага, защото конкурсът е анонимен. Творбите ще бъдат засекретени и ще бъдат подадени на журито без личните данни на участниците.

– Церемонията по връчване на наградите ще се състои на 27 ноември 2013 г. в Ботевград. Часът и мястото ще бъдат уточнени допълнително.

За въпроси и информация, свързани с конкурса: stamen.panchev@abv.bg и тел. 0895 519 647; 0889 535 397 – Елена Ачева.