Най-възрастният студент в СУ „Свети Климент Охридски“ е 82-годишният Петър Шойлев. Роден е в София, но от 10 години живее в Лондон при сина си. Преди 3 години обаче решил да завърши магистратура в родния град.

Така пенсионерът се озовал във Факултета по журналистика и масови комуникации на Алма Матер. Сега Шойлев вече е завършил своята магистратура и взе дипломата си, предаде Нова телевизия.

Нищо не ми пречи. Мои познати ми казаха, че има такава възможност и аз отидох да проверя какво става. Когато попитах дали мога на тази възраст да следвам, ми казаха, че няма проблем. И се записах„, разказва Петър Шойлев, който има дипломи за инженер, икономист и за външна търговия.

Състудентите му в София пък са на възраст между 22 и 26 години.

„Мога да кажа, че са много симпатични млади хора. Много трудно ми беше да се състезавам с тях, но те ме приеха като равен и не са ме подценявали“, споделя дипломираният магистър по журналистика.

По думите му, усещането е било все едно вчера е бил на студентската банка. Но признава, че е имало моменти, в които му е било трудно.