Институции

МОН: Проект за джендър балансиран модел няма да получи одобрение у нас

Проект „Форум за джендър балансиран модел в училище“ няма да получи одобрение да се използва в образователната система у нас.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката /МОН/ във връзка с публикации в медиите относно този проект. Проектът е изготвен от екип на Института за изследване на обществата и знанието към БАН. Той е разгледан от Националната комисия за ЮНЕСКО, която се председателства от МВнР. Ако проектът бъде одобрен от ЮНЕСКО за финансиране, той няма да получи одобрение да се използва в образователната система у нас, уточняват от МОН.

На заседанието на комисията са били обсъдени общо 7 проекта. МОН е подкрепило с официално писмо само един – „Карстът – последното „бяло“ петно на планетата Земя“, представен от Националния институт на БАН по геофизика, геодезия и география. МОН е изразило подкрепа и за проекта „Участие на жените в инженерно-техническите направления за постигане на устойчиво развитие“ на Техническия университет – София, посочват от пресцентъра.

Източник: novini.bg