Мнения

Министър Коларова чете Радичков по време на кампанията “Чети с мен“

Министърът на образованието и науката доц. д-р Румяна Коларова се включи в Националната кампания „Чети с мен“, която събра в Борисовата градина в столицата хиляди граждани – ученици, учители, родители, писатели, музиканти, артисти, художници, журналисти.

Кампанията е за насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всички възрасти, като ги обедини около каузата на „четящите хора“.

Събитието е под патронажа на президента Росен Плевнeлиев с участието на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Столичната община и десетки институции и организации, свързани с издаването и разпространението на книгите.

Изборът на министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова бе откъс от „Ние, врабчетата“ от Йордан Радичков. Тя прочете текста от таблет, за да покаже на младите хора, че чрез съвременните технологии всеки може да достигне до любима книга винаги и навсякъде.

Министърът на образованието и науката още веднъж подчерта важността от четенето от най-ранна възраст, което по-късно допринася за положителното развитие на децата и младите хора в ученическите им години.