Министър Игнатов ще присъства на честването на 134 г. от Шипченската епопея

Министър Игнатов ще присъства на честването на 134 г. от Шипченската епопея

За честването на 134 години Шипченска епопея на 20 и 21 август 2011 г., което е под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов ще гостува в Габрово на 20 август.

В 17:00 часа той ще посети Априловската гимназия. По-късно проф. Игнатов ще бъде на откриването на историческа изложба “134 години Шипченска епопея” (18 часа, Художествена галерия “Христо Цокев”). След среща с кмета на община Габрово – Николай Сираков, министър Игнатов, заедно с другите официални лица, ще бъде на празничен концерт-спектакъл на Гвардейския представителен духов оркестър (пл. “Възраждане”).

От 20:45 часа започва тържествената проверка по случай 134-та годишнина от Шипченската епопея.

На 21 август в Соколския манастир от 8:00 часа е панахидата в памет на загиналите за освобождението на България, след което участниците в честването ще се отправят към връх Шипка. От 12:00 часа министър Сергей Игнатов, заедно с другите официални лица, ще присъства на тържествения ритуал на легендарния връх, с който ще се отдаде почит към героите на Шипка.

Коментари във Facebook