Ученици

Министър: Бъдещото поколение е богатството на нашата страна

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри в Сливен финалните състезания по лека атлетика за юноши и девойки (V- VII клас) от Ученическите игри 2011/12 година, предаде пресцентърът на спортното министерство.

Проявата започна като истинска спортна фиеста с демонстрациите на деца от спортните клубове, чиито проекти са финансирани от МФВС по програмата „Спорт за децата в свободното време“.

Впечатляващи бяха катите по карате, хватките в джудото, захватите в самбото и умелото боравене с футболната топка. Мажоретен състав при ПМГ „Добри Чинтулов“ изпълни красиво съчетание, певицата Стануела Ингилизова зарадва всички с емблематичната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България“, а „Селимински силуеитс“ изпълни помпозния танц „Пясъчна буря“.

Официалното откриване на спортната проява уважиха областният управител на Сливен – Марин Кавръков, кметът Кольо Милев, началникът на областна дирекция на полицията – комисар Никола Геджев, началникът на РИО Бисерка Василева, големите имена в леката атлетика Тотка Петрова и Михаил Желев, общински съветници и директори на сливенски училища.

„Днес присъстваме на един празник, кампанията „Аз обичам спорта“ е в своята сила, знаете, че месец май е обявен за месец на българския спорт. Програмата „Спорт за децата в свободното време“, която министерството реализира, се осъществява с инвестиции от 1 милион лева, което е знак за това, че искаме да обхванем повече деца и подрастващи в заниманията с масов спорт, а оттам нека да тръгнат бъдещите шампиони на България. Бъдещото поколение заслужава тези инвестиции, защото е богатството на нашата страна. На добър час на всички, откривам финалните ученически игри по лека атлетика в Сливен“, така министър Нейков даде старт на тридневната спортна проява.

Министър Свилен Нейков посети едно от най-старите училища у нас –сливенската природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, която МФВС награди за участието на най-голям брой отбори финалисти на Ученически игри през 2011 година. Директорката Мариана Милева с гордост показа спортните отличия на гимназията, която има изявени спортисти във волейбола, баскетбола и леката атлетика. Свилен Нейков подари спортни пособия на възпитаниците на ПМГ „Добри Чинтулов“ с пожелание да продължат активно да спортуват.