Училища

Министърът обеща решение за Брезница

Месец след старта на напрежението в гоцеделчевското село Брезница двете враждуващи страни – тази на новия директор на местното училище Ангел Живков и на стачкуващите срещу него родители, водени от Ахмед Чолак, успяха да се срещнат с министъра на образованието Сергей Игнатов.

Игнатов обаче отказа да коментира за какво са разговаряли и уточнявали с гостите си. Той ги е приел поотделно.

Обявеният за „съмнителен и неясен житейски и педагогически опит“ Живков споделя пред „Преса“, че не е бил допуснат по време на срещата на Чолак с министъра.

„Кандидати за моя пост са кметът на Брезница и зам.-председателят на общинския съвет в Гоце Делчев, и двамата от ДПС. Вие си правете изводите“, споделя пред изданието Живков и добавя, че разказал на министъра за безобразията, които заварил в училището – сградата не била обезопасена срещу пожар, а финансовият одит разкрил нарушения.

„Няма как да уволня директора, тъй като не е нарушил нищо“, е позицията на Игнатов, който все пак се ангажира с бързо решение на проблема. Той също така смята, че няма да се наложи нулева година за учениците.

Родителите пък обясняват, че нямат нищо против директорът на училището да е християнин, нито пък член на ГЕРБ. Били срещу Живков по обявените по-горе причини.

Утре протестите заглъхват за поне четири дни, тъй като слдват великденски празници. Очаква се във вторник те да бъдат подновени.

Още по темата