Училища

В Брезница опряха до президента

Жителите на с. Брезница продължават да държат на своето и да не искат школския директор Ангел Живков, който беше назначен наскоро. Вече месец техните деца се „радват“ на неочаквана ваканция, тъй като майките и бащите не ги пускат на училище.

Сега бунтарите са се решили на нов ход – писмо до президента на Република България Росен Плевнелиев. Там те са написали, че имат право да изберат кой да ръководи местното училище.

Родителите са дали висока оценка на педагогическия колектив в школото и смятат, че от него трябва да бъде излъчен новият началник.

До момента министерството на образованието не е излязло с позиция по проблема, прокуратурата също не се е самосезирала, въпреки че всеки ден хората излизат на площада и издигат протестни плакати, с което нарушават законите и обричат децата си на нулева година.

Освен всичко това, държавата вече ги лиши и от детски надбавки като санкция, че умишлено не пращат децата си на училище.

Подозренията са, че зад всичко стоят политически интереси. Живков се свързва с управляващата партия, докато една от опозиционните е главният заподозрян, че стои зад бунта.