Мнения

Милена Дамянова открива Заключителната среща по “Подпомагане институционализирането на процеса на десегрегация в Република България“

На 21 септември 2012 г., петък, от 10:30 ч. в зала „Централ“, хотел „Централ–Форум“, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова ще открие Заключителна среща по проект „Подпомагане институционализирането на процеса на десегрегация в Република България“, предава пресцентърът на МОМН.

Целта на срещата ще бъде да се отчетат резултатите от проекта, както и да се организира публична дискусия относно националните политики по отношение на образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.  

С приветствие към участниците ще се обърнат още директорът на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства Лиляна Ковачева, представител на Ромски образователен фонд – Будапеща Беата Олахова и Дора Петкова – ръководител на проекта.

Участници в срещата са представители на 20 общини – бенефициенти по проекта, представители на Регионални инспекторати по образование, неправителствени партньорски организации.