Учители

Любопитно: Разкриха странна мания на италиански учител

Учителят по литература от Рим Томазо де Бенедети се оказа голям фен на социалната мрежа Туитър, но и любител на твърде странното занимание – да „убива“ онлайн световни знаменитости.

Де Бенедети създавал фалшиви страници на прочути личности, като след това от тяхно име обявявал смъртта на други такива, информира БГНЕС. В „колекцията“ му влизат съобщения за смъртта на Фидел Кастро, Михаил Горбачов, папа Бенедикт ХVІ и писателката Джоан Роулинг.

Очевидно учителят се взима доста на сериозно, тъй като се гордеел с факта, че фалшивата смърт на сирийския президент Башар Асад довела до скок на цените на петрола.

Всичко това обаче Томази де Бенедети правел в желанието си да разкрие Туитър и да покаже, че е най-ненадеждната новинарска агенция.

В интерес на истината в това има доста логика, тъй като нерядко там се появяват лъжливи информации, като много от тях идват от хора, които не стоят зад лъжливи профили.

Последният пример е от последните дни на миналата година, когато испанският футболист Жерар Пике прояви малко дебилен хумор, обявявайки раждането на детето си от попзвездата Шакира. По-късно се оказа, че се е пошегувал.

Създадената през 2006 г. микроблог платформа Туитър има над 200 милиона потребители. Ежемесечно се посещава от 400 милиона души, а за компанията Twitter Inc работят над 900 служители.