Училища

Легенда на световния спорт помага на пловдивско училище

Лично президентът на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова ще се заеме с намирането на пари за спасение на спортното училище в Пловдив, съобщава в-к „Акцент“.

Самата легенда в леката атлетика е възпитаник на училището, което изживява изключително трудни от финансова гледна точка дни. В инициираната от нея акция ще се включат и други именити спортисти, завършили школото – двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, както и сребърния медалист в спортната гимнастика Красимир Дунев.

„Когато разбрах какво се случва с моето училище, сън не ме хваща. След Нова година ще се срещна с областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев, с които ще обсъдим проблемите и ще потърсим възможности за тяхното решаване“, категорична е Стефка Костадинова.

Както е известно, клубовете, които имат ученици в спортното, сами трябва да поддържат спортната база. Тя е общинска собственост, но заради големи задължения местната управа не може да се грижи за нея, тъй като погасява натрупани дългове от предишни години в размер на 800 000 лв. Заради липсата на ток и вода и лоши хигиенни условия в залите, те бяха затворени от Регионалната здравна инспекция.