Ученици

Конкурс за най-иновативна идея от сферата на младежките проекти

Конкурс за най-иновативна идея от сферата на младежките проекти и неформалното образование ще бъде обявен на предстоящия форум за добри практики от гражданските организации – КЛЮЧ, който ще се проведе на 17.03.2012 г. (събота) в Аула МАКСИМА на УНСС.

Конкурсът е продължение на основната идея на събитието и неговите организатори – да се изгради работеща  платформа за мотивиране на младите хора на България за участие в обществени каузи,  споделяне на опит, мнения и идеи в сектора на гражданските организации. Победителите в него ще бъдат подкрепени чрез изграждане на професионален уебсайт, който да им помогне да реализират идеята си.

Форум КЛЮЧ, част от „Европейската седмица на е-уменията 2012“, се реализира от неформалната група обучители и ентусиасти 42 тренинг (42training.org), с подкрепата на Междууниверситетският център за развитие на кариерата на УНСС, Българска асоциация за информационни технологии, Nescafe 3 в 1, Кабината, Superhosting, SeoCreativeBrain и мн. др.

„За нас е много важно да покажем на младите хора в България, че е възможна професионална реализация в сектора на неправителствените организации, която да им носи удовлетворение от добре свършената работа“, коментира Александър Куманов, основната движеща сила зад Форум КЛЮЧ и един от ентусиастите създатели на групата 42 тренинг.

„Искаме да подпомогнем стартиращите НПО-та, както и тези, които са достигнали определено ниво на развитие, чрез споделяне на добри практики от хора, които вече са изминали този път. Вярвам, че КЛЮЧ  ще бъде полезен за всички – както за лекторите, така и за участниците“.

Своят опит, добрите и трудните моменти от работа в гражданския сектор ще споделят Ева Борисова, управител на компания  от  областта на безрецептурните лекарствени продукти в България и основател на Асоциация Родители, Михаил Стефанов, директор “Връзки с обществеността” в Национална мрежа за децата, Ангелина Иванчева – Маркетинг мениджър на Български дарителски форум, Г-н Георги Апостолов, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ (ПИК), Веселина Кавръкова – ръководител на WWF в България и Антоанета Янкабакова – Директор на Сдружение ИМКА  Габрово.

За всички решили да бъдат част от събитието е подготвена специална изненада – томбола, на която ще бъдат раздадени редица награди, включително курс по език от Кабината.ком и хостинг планове от SUPERHOSTING.

Още по темата