Ученици

Конкурс за есе “Образованието – най-добрата застраховка “Живот“

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и животозастрахователната компания MetLife в България стартират национален есе-конкурс за гимназисти на тема „Образованието – най-добрата застраховка „Живот“.

Конкурсът се провежда сред ученици от 10, 11 и 12 клас на езиковите, хуманитарните и търговските гимназии в цялата страна. Есетата ще бъдат събирани до полунощ на 14 ноември (понеделник), по електронен път на имейл essay@vuzf.bg или на хартиено копие на адрес гр.София 1618, ж.к. Овча Купел, ул.“Гусла“ №1.

Авторът на най-доброто есе ще получи специална награда -лаптоп. Имената на финалистите ще бъдат обявени на официална церемония, а наградата на победителя ще връчат г-н Джордж Цаконас, генерален мениджър на MetLife в България и г-жа Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси. На събитието ще бъдат поканени всички участници в конкурса, партньори и медии.

Текстовете на учeниците ще бъдат оценявани от жури в състав: председател – проф. Йордан Христосков, зам. ректор по учебната дейност и качеството на ВУЗФ, доц. Ирена Мишева, декан на ВУЗФ, ас. Станимир Андонов. преподавател по Маркетинг във ВУЗФ, Полина Тодорова, редактор в News.bg.

Членовете на журито ще оценяват есетата в продължение на две седмици по предварително зададени критерии, които включват ясно формулиране на тезата в съответствие с темата на есето, адекватност, целенасоченост и изчерпателност на аргументацията, езикова компетентност и добри стилистични умения.

Медийни партньори на инициативата са вестник Монитор, News.bg, Insurance.bg и Teenproblem.net.