Учители

Конкурс за безопасна и отговорна употреба на интернет “Учител-будител във виртуалното пространство“

Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) на Националния център за безопасен Интернет и Мрежата на учителите новатори, обявяват конкурс за безопасна и отговорна употреба на интернет: Учител-будител във виртуалното пространство“.

Технологиите стремглаво се променят, без да се интересуват ние готови ли сме за тях или не. Но има хора, които с радост и ентусиазъм приемат всичко ново – децата. Те обаче, както и във всичко останало, се нуждаят от малко напътствия и подкрепа. Така се налага всички – малки и големи – заедно да навлизаме във виртуалното пространство, един привлекателен, но криещ и опасности свят.

Поради това Асоциация „Родители“ – оператор на БЛОБ, насочи конкурса тази година към едни от най-важните хора в живота и развитието на децата – учителите. Те запалват искрата на любовта към знанието и ни учат на на едни от най-важните житейски умения.

Именно затова тази година избираме Учител-будител във виртуалното пространство.

Награди

1 награда: Лаптоп – осигурен от Българска линия за онлайн безопасност
2 награда: Презентационна аудио система за учители – осигурена от Брейнуер ООД
3 награда: Мултимедиен комплект за създаване на електронно учебно съдържание /мишка, клавиатура, камера, слушалки/ – осигурени от Майкрософт България
… и за ученици:

1 награда за най-добре представил се клас: Голяма торта – осигурена от Мрежата на учителите новатори

В конкурса могат да участват учители, които преподават от 3-ти до 12-и клас.
Как да се включите в конкурса прочетете на http://safe.teacher.bg/konkurs/