Училища

Кои са отличници при седмокласниците?

Вчера бяха оповестени обобщените резултати от НВО след седми клас. Кои обаче са отличниците и тези, които по една или друга причина не са са справили с изпитите?

Най-високи постижения в рамките на външното оценяване са постигнали учениците от Софийска математическа гимназия “Паисий Хилендарски” с 35,19 точки. Следват учениците от Математическа гимназия “Баба Тонка” в Русе с 34,86 точки, пише всекидневникът “Класа”.

На трето място са учениците от Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” във Варна с 34,72 точки, след тях са учениците от Частно основно училище “Света София” в столицата с резултат 34,6 точки, а на пето място са учениците от Природоматематическа гимназия “Акад. Никола Обрешков” в Бургас с 33,66 точки.

Училище от Бургас обаче има и на другия полюс. Основно училище “Христо Ботев” е със 7,56 точки, а добричкото Основно училище “Васил Левски” – 7,69 точки. 103-о основно училище “Васил Левски” в София е със 7,71 точки.

Средния успех по БЕЛ и по математика е почти един и същ – 4,05 към 4,06.

Точно 55 012 ученици са участвали в националното външно оценяване по български език и литература, а по математика са участвали 54 844 ученици.