Институции Ученици Училища Учители

Кабината БГ обучи учители на нови дигитални умения

Директори и учители от детски градини и училища от цяла България развиха и повишиха своите дигитални умения по време на двудневно обучение в гр. Хисаря, в гр. Сандански, гр. Разлог, к.к. Пирин, и в гр. Велинград. Кабината БГ организира форумите по проект BG05M2OP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“, финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

В обучението по тема „Дигитални компетентности в детската градина“ директори и начални учители получиха на три локации имаха възможност да работят с опитни лектори и специалисти. Те работиха по темите за използването на интерактивни технологични средства (интерактивен дисплей/бяла дъска, документ камера, вотинг система), създаване на електронни учебни материали чрез интерактивни презентации и чрез софтуер за големи интерактивни изображения.

 

Учителите се запознаха и развиха своите умения с работа с платформата за дидактически интерактивни игри и ситуации в детската градина „Умни дечица“ и получиха ценни съвети как да подобрят онлайн комуникацията с родителите.

Във Велинград по програмата се обучиха директори и учители от ДГ ,,Д-р Тодора Миладинова“, гр. Рила, ДГ ,,Здравец“ гр. Бобошево , ДГ ,,Св. Анна“ от гр. Сапарева баня.

В Разлог, к.к. Пирин по темите работиха екипи от ДГ №2 „Звънче“ и ДГ №2 „Здравец“ от гр. Петрич.

В гр. Хисаря, в Спа хотел Хисар лектори и специалисти се срещнаха с екипи от ДГ „Пролет“ от гр. Ямбол, РУО-Велико Търново(сборна група от няколко градинки), РУО – Хасково(ДГ „Ален мак“, ДГ „Еделвайс“, от гр. Плевен.

Представители на Второ ОУ „Христо Смирненски“ получиха ценна подкрепа и се запознаха с успешни техники при работа при професионално изчерпване и стрес.

В гр. Сандански учители от ПГ „Петко. Р. Славейков“ – гр. Якоруда се обучаваха как да развият гимназията като иновативно училище.

Кабината БГ продължава обученията на педагози по актуалните теми за дигиталните компетентности, за справянето с бърнаута в образователната сфера и с предизвикателството на иновативното училище. Отзивите на учители и директори показват, че лекторите засягат важни за учителите аспекти на работата им и им дават отлични насоки за успешно справяне с хибридното обучение, за комуникация с родители и деца при новите Ковид обстоятелства.

Ако желаете да се включите в обученията, потърсете допълнителна информация на тел. 0700 18908 или ни пишете на имейл info@kabinata.bg. Следете страницата на Teacher.bg – мрежата на учители иноватори за обратна връзка от обученията и от работата с „Умни дечица“.

Снимки: Кабината БГ