Институции

Интернет за всички – как да сърфираме безопасно в мрежата

Децата вече използват интернет от най-ранна възраст и чрез все повече видове „умни“ устройства. Световната компютърна мрежа може да им предложи безкрайно много възможности, но е важно отрано да развият навици за нейното безопасно и ефективно използване.

Затова заедно със специалисти от Мтел и математичката Марина Маринова от Центъра за забавна математика ще ги повдедат на едно забавно, но и полезно, пътешествие в света на интернет.

Децата ще разберат как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща, но и за какво е необходимо да внимават. Ще научат как да се предпазват от вируси и други зловредни програми, а също и как да защитават своите лични данни. След презентацията децата да посетят нашето дигитално кафене Mтел Digital Cafe, където да направят практически упражнения върху най-различни видове устройства.

Събитието се провежда в партньорство с инициативата на Мтел „Интернет за всички“, която си поставя за цел да осигури на всички в България достъп до интернет, независимо от тяхната възраст, образование и социално положение.

Разберете как да се включите и вижте програмата на събитието тук