Ученици Училища

Инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград заради отсъстващи от клас

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград.

Причината – голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията, съобщи bTV. Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата – стресирани. Инспекторатът отрича.

Проверката е извършена в петък в гимназия „Стамен Панчев“. Учители твърдят, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището. Проверяващите отричат и двете твърдения.

„Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози”, обясни Росица Иванова от РУО-София област. Проверяващите констатират, че 57% от децата липсват.

„Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва: „Няма да дойде”. Какво да направя аз?“, попита директорът на гимназията Катя Ценева.

„За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения“, коментира още Иванова.

Регионалното управление на образованието направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите – среден успех 2.87.

Източник: novini.bg