Училища

Изграждат Национален център по природо-математически науки в Казанлък

На 6 юни 2015 г. в Казанлък бе направена първа копка за изграждането на нова сграда в ПМГ „Никола Обрешков, в която ще функционира Национален център по природо-математически науки, където ще развиват заложбите си ученици. Допълнително в него ще се обучават и сертифицират учители от цялата страна със знака за високо качество на школата на Теодоси Теодосиев и на ПМГ „Никола Обрешков“ – Казанлък.

На церемонията присъстваха г-жа Румяна Бъчварова, вицепремиер и министър на вътрешните работи, заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов, кметът на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова и други официални лица.

Миналата година през декември Министерският съвет предостави близо 500 000 лв. от бюджета на Министерството на образованието и науката за построяването на Националния център по природо-математически науки, който се прави по идея на учителя Теодосий Теодосиев, ръководител на школа по физика. Националният център по природо-математически науки ще бъде завършен за началото на учебната година.

На 5 юни 2015 г. заместник-министър на образованието и науката проф. Костадин Костадинов бе гост на Казанлък по повод празника на града и присъства на церемония по издигане на националното знаме. Той бе гост и на тържествена сесия на Общинския съвет, на която подписи под Меморандум за създаване на регионален академичен център сложиха председателят на Българската академия на науките акад. Стефан Воденичаров и кмета на Община Казанлък г-жа Галина Стоянова. На церемонията бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и чл. кор. Димитър Димитров, главен координатор на регионалните академични центрове към БАН.