Мнения

Ваня Кастрева поздрави участниците на форума “Изгряващи звезди“

Заместник-министър Ваня Кастрева поздрави участниците в младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“ и връчи приза „Учител на годината“ за работа по предприемаческите програми на „Джуниър Ачийвмънт България“.

На 5 юни 2015 г. в София за седми път се проведе  младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“, на който се състезават учебни компании, създадени в рамките на програмите на „Джуниър Ачийвмънт България“.

По време на официалното откриване на форума се връчват и награди за „Учител на годината“ и за най-добре работещо по предприемачески програми училище.

Заместник-министърът на образованието и науката г-жа Ваня Кастрева връчи приза „Учител на годината“ на г-жа Славка Проданова от Професионална гимназия по туризъм – гр. Велико Търново, която работи с нейните ученици по широк спектър от предприемачески програми и има спечелени редица награди от състезания и изложения.

Наградата за най-добре работещо по предприемачески програми училище беше връчена на г-жа Детелина Арнаудова, директор на 19. СОУ „Елин Пелин“, София.

По време на церемонията бяха връчени ключовете за колата, с която Хюндай Европа награждава СГСАГ „Христо Ботев“ – гр. София. Такава награда получават само четири професионални училища в Европа, които работят по проекта „kills for the Future“ (Умения за бъдещето“).

Министерството на образованието и науката бе удостоено с плакет за добро сътрудничество с фондация „Джуниър Ачийвмънт България“, който бе връчен на заместник-министър Ваня Кастрева от г-жа Милена Стойчева, изпълнителен директор на фондацията.