Мнения

Зам.-министър откри фестивала Green Light в Перник

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Петя Евтимова взе участие в откриването на  Първия международен студентски фестивал  Green Light, организиран по случай втората годишнина на Европейския политехнически университет – Перник, предава пресцентърът на МОМН.

В тридневната празнична програма, която се проведе от 8 до 10 юни, централни събития бяха Първият международен студентски фестивал Green Light, Втората международна научна конференция „Наука, образование, иновации“ и провеждането на Кръгла маса на тема „Либералното образование на студентите – възможност за развитие на ключови компетенции”.

С решението си да организират и проведат този студентски фестивал като една от любимите форми за младежко общуване, ръководството на Европейския политехнически университет си постави благородната задача да събере на едно място в България студенти от различни континенти –  Европа, Америка, Азия и Африка и да им даде „зелена светлина“ за изяви.

Студенти от над 40 университета се включиха в организираните конкурси, уъркшопове, представления, концерти, изложби и спортни турнири, където имаха възможност да покажат своите постижения, различни таланти и умения в обучението, изкуството и спорта.

Те споделиха опитът и резултатите от своите изследвания във всички сфери на образованието, науката и иновациите и обсъдиха практическите предизвикателства при вземане на модерни решения. Така споделяйки тези постижения, добри практики, опит и своите идеи за бъдещето, студентите ще могат да обединят усилията си в процеса на изграждане на един по-добър свят, свят на екологично чисти и модерни технологии, свят на мултиетническа толерантност и общуване.