Учители

В час по история: Пистолет изпадна от джоба на учител

Пистолет изпадна от джоба на 59-годишен учител в час по история.

Това се е случило в четвъртък в силистренското основно училище „Иван Вазов“ пред очите на петокласници. Ученикът, който първи забелязал оръжието, подал сигнал на тел 112.

Установено било, че пистолетът е боен, бил е зареден и законно притежаван. Оръжието вече е предадено в МВР. Според информация на Нова тв учителят имал три оръжия.

Преподавателят отказа да застане пред камерата ни, но разказа, че трябвало оръжието му да мине на проверка след края на занятията, защото е бивш служител на МВР. Сложил го в джоба си, защото се притеснявал да го остави в колата.

„Бях в отпуска. Разбрах по телефона за станалото. Пистолетът е видян само от 2 деца. По думите им учителят е поставил оръжието на стола и седнал. До този момент преподавателят изпълняваше коректно задълженията си“, разказа директорът на училището Росица Трендафилова. И допълни, че мъжът сам е решил да напусне работа.

Зам.-кметът на Община Силистра Мария Недялкова поясни, че контролът в училищата ще бъде засилен. Директорът на полицията в Силистра е разпоредил проверка. Директорът на училището също. Родители и учители са шокирани след случая.

Източник: dnes.bg