Училища

В Харвард отстраниха 60 студенти за преписване

Скандалът с преписване по време на изпит в Харвард, който избухна в началото на септември миналата година достигна своя пик с отстраняването на 60 студенти, предаде BBC.

Около 125 студенти бяха обвинени, че са се „сработвали“ нечестно по време на семестриален изпит по предмета „Въведение в работата на Конгреса“. Помощник преподавател откри странно сходство в отговорите им. Изпитът е бил дистанционен, който е можел да бъде държан от дома. Въпреки препоръката да се работи самостоятелно обаче, работите на обвинените са имали много сходства. По време на разследването съмненията бяха доказани.

„Ние сме загрижени и ангажирани както към образованието на нашите възпитаници, така и към оформянето им като личности и достойни членове на общността на Харвард“, коментираха тогава от ръководството на учебното заведение.

Общо 279 студенти са се явили на изпита.

Въпросните 60 души са отстранени временно и от всеки един от тях зависи колко време ще продължи това. Традиционно става дума за два, три или четири семестъра.

Харвард е неизменно в тройката на най-авторитетните учебни заведения в света в продължение вече на десетилетия, а скандалът е вероятно най-големият подобен в последните няколко години.

снимка: Rose Lincoln/Harvard Staff Photographer

Още по темата