Училища

В края на месеца поставят задачите пред спортните училища

В края на септември ще бъдат поставени новите задачи и новия план пред директорите на спортните училища в страната, съобщи днес вчера в Пловдив министърът на спорта Свилен Нейков.

Ще се уточняват и обсъждат интензивността на тренировките, както и техническите изисквания за това специализираните школа да станат отново наистина спортни и да произвеждат кадри, с които да се гордеем след години на високите спортни форуми.

Нейков уточни, че програмите за развитието им тепърва предстои да се реализират, тъй като едва от тази година спортните училища са прехвърлени към спортното министерство.

„Заедно с министерството на образованието ще направим всичко възможно, за да създадем по-добри условия за спорт и в останалите училища“, коментира министър Нейков, цитиран от БТА.

Той добави, че в тази връзка е и решението за изграждане на многофункционални спортни зали в няколко училища в страната – инвестиция равняваща се на 10 млн. лв.

Освен учебните часове по физическо, ангажимент и на родителите е да обяснят на децата си, колко е важно да спортуват, смята Нейков.

Още по темата