Вълчев успокоява, че няма да има джендър обучение

Вълчев успокоява, че няма да има джендър обучение

Няма да има джендър обучение. Това стана ясно от коментара на просветния министър Красимир Вълчев в парламента, в отговор на въпрос за Истанбулската конвенция. Конвенцията е необходим документ за преодоляване и справяне с домашното насилие, изтъкна той.

Няма да има промяна в учебните промени във връзка с конвенцията, увери министърът. Всичко, каквото се изисква от нас като държава по отношение на равнопоставеност на половете, вече е изпълнено като ангажимент и е заложено в учебните програми. Конвенцията не ни задължавала да правим промени в учебните планове.

Припомняме, че Истанбулската конвенция предизвика сериозна полемика сред обществото и спор между политическите формации. 

Още преди месец от ВМРО излязоха с официална позиция, в която изведоха опасенията си. Те се разтревожиха, че училищата ще подлежат на санкции, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и баните на момичета и обратно. По тяхно мнение Конвенцията ще доведе до обвинения в насилие срещу родители, ако откажат да третират своето момиче като момче, при положение, че дъщеря им е пожелала това.

Източник: news.bg

Коментари във Facebook