Училища

Грипна епидемия и в София-град: Учениците няма да учат цяла седмица

Грипна епидемия се обявява от утре, 27 януари, на територията на София-град, съобщиха от здравното министерство. От Столичната регионална здравна инспекция е издадено предписание на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица – 2 февруари.

Ограничава се провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците.

Преустановява се учебната дейност и в няколко общини в област Хасково. От Регионална здарвна инспекция – Хасково е издадено предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово от 29 януари до 31 януари включително.

Както Teacher.bg вече писа, в Ямболско учебните занятия се преустановяват до следващата сряда включително, а в Габрово до понеделник. Вчера епидемия беше обявена и в София-област, преди това и в областите Бургас, Стара Загора, Видин, както и в общините Дупница и Бобов дол, Трявна, Дряново.

Грипната епидемия в Перник и Пазарджик вече е отменена.

Източник: btvnovinite.bg