Учители

Ваня Кастрева: Това не е профилът на българския учител!

Договорът на учителката, която вчера си позволи да отиде на работа в нетрезво състояние ще бъде прекратен днес, коментира шефът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева. Преподавателката по руски и немски е предадена на прокуратурата, тъй като от Софийски районен съд вчера прецениха, че изявата й не е дребно хулиганство.

Илияна Иванова от 130 СОУ „Стефан Караджа“ вчера бе откарана в Пето РПУ с повече от 2% алкохол в кръвта.

Тя се смеела, танцувала и пеела в час. Иванова обяснила пред директорката, че състоянието й е в следствие на вирус, но след това не успяла да се задържи на краката си при опита да се изправи от стола.

„Прецених, че състоянието й е тежко и извиках линейка, разказа директорката. След пристигането на полицаите, пияната учителка започнала да буйства срещу представителите на реда, да ги обижда и ругае.

От училището споделят, че до момента не са имали никакви проблеми с учителката. От нея са били доволни и работодателят й и учениците. Според колеги на Иванова, инцидентът може да е предизвикан от лични проблеми.

„Това не е профилът на българския учител, това е прецедент, вероятно съчетан с лична драма, но нека всички знаят, че това не е българският учител“, коментира Ваня Кастрева пред Нова Тв.

Още по темата