Училища

БЧК откри училище за първа помощ

Българският Червен Кръст откри в Националния си учебен център в с. Лозен първото в страната училище за първа помощ и обучение на немедицински специалисти.

Осъществяването на проекта е станало възможно в резултат на няколкогодишно проучване на богатия опит на Германския Червен кръст в обучението на парамедици и с решаващата финансова и експертна подкрепа на ГЧК – провинция Баден – Вюртемберг, обясняват още от изданието.

На церемонията по откриването на училището присъстваха представители на министерствата на здравеопазването, външните и вътрешните работи, на Българския лекарски съюз, директорът на „Спешна помощ“ – София, шефове на болници от столицата както и извънредниян и пълномощен посланик на Федерална република Германия у нас Матиас Хьопфнер

Специално за събитието в България пристигна генералният директор на Германския Червен кръст – Баден-Вюртемберг г-н Ханс Хайнц, както и германски специалисти, които ще участват в тридневен курс за обучение на наши преподаватели в училището по първа помощ, работещи в различни лечебни заведения.