Учители

Баба на второкласник удари учителка в Монтанско

Баба на второкласник шамароса преподавателка от началното училище „Васил Левски” във Вършец, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Грозната сцена се е разиграла малко след 11 часа във вторник. Тогава 43-годишната Славка Георгиева нахлула с гръм и трясък в школото. Бабата била силно афектирана, защото внукът й се прибрал с рев и излъгал, че е напердашен от старши учителката Стилияна Тодорова. Ядосаната жена веднага се отправила към училището. Тя била пусната от охраната и поканена за разговор от преподавателката. Но пред класната стая замахнала да удари Тодорова. Гардът обаче бил на щрек и успял да хвана ръката й. Но бойната баба ударила плесница на учителката с лявата ръка.

Директорката на училището Светла Вангелова била принудена да извика полиция. Пристигналите на мястото полицаи укротили с белезници агресивната баба и я заключили в ареста за 24 часа.

Едва в районното побойницата разбрала, че всъщност никой не е посягал на внука й. Момчето често създавало проблеми, въпреки, че с него работили специалисти, за да го превъзпитат. В деня на инцидента то за пореден път се държало гаменски и учителката била принудена да го изведе от класната стая, за да не пречи на съучениците си. Второкласникът обаче се спънал в прага и си ударил главата. А като се прибрал просълзен в къщи, обвинил учителката в побой.

Щом разбрал каква е истината, дядото на хлапето помолил да пуснат от ареста бабата. Тя се грижила за деветте си внуци, защото родителите им са на гурбет. Побойничката от своя страна се извинила и била освободена, за да може да сготви на малчуганите.

Началното школо се намира в циганската махала на курортния град. Възпитаниците му са предимно ромчета, но от ръководството на училището твърдят, че досега подобни инциденти не е имало.

Източник: monitor.bg