Мнения Ученици Училища Учители

Айдън Мехмед от Zoom се срещна с ученици от Джебел

Тийнейджъри от Джебел се срещнаха с Айдън Мехмед, ръководител бизнес развитие в Zoom, който е родом и учил в града. На онлайн срещата, която събра ученици от 11. и 12. клас от СУ „Христо Ботев“ в СТЕМ центъра на училището, младият професионалист им разказа как е стартирал своята предприемаческа дейност и кариера.

Мехмед е завършил магистратура в Холандия и със свой състудент създава стартъп, който успешно работи няколко години. Предприемачът пътува и работи в Европа и в Аржентина. През 2014 г. се завръща в България, откъдето започва да търси в глобалните телекомуникационни компании и днес заема ръководна длъжност в сферата на бизнес развитието в Zoom.

Младежите се интересуваха как той е натрупал знания, как управлява времето си. Той им обясни защо е важно да са проактивни и да търсят начини да увеличават знанията и уменията си в това, в което ги бива и ги вълнува. Насърчи ги да участват в проекти, да направят свои профили в LinkedIn, където могат да намерят работодатели, съмишленици, партньори за собствени инициативи.

Срещата води доц. д-р Тодор Ялъмов, заместник-декан по научноизследователската и иновационна дейност на Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски”. Той насърчи учениците да следят за събитията, които университетите организират за бъдещите студенти, за да се ориентират навреме за кариерното си развитие.

Снимки: Teacher.bg

Източник: Teacher.bg