Ученици

“Аз обичам спорта“ зарадва и Стара Загора

Националната кампания “Аз обичам спорта“ на МФВС срещна много приятели в града на липите – Стара Загора днес. Още от рано пред общината в очакване на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков да даде началото на спортните прояви бяха дошли много деца. Те показаха завидни умения по художествена гимнастика, спортна гимнастика, карате, джудо, борба, батут, самбо и др, информира пресцентърът на спортното министерство.

За настроението на всички се погрижи и детски състав „Ян Бибиян“. Пред общината стартира и масов крос по повод спортния празник на града.

След работна среща с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров министър Нейков посети часа по физическо на Стела Енева. Параолимпийската ни медалистка влезе в ролята на учител и проведе час с десетокласниците от Професионална гимназия по строителство архитектура и геодезия „Лубор Байер“. Голямата спортистка е едно от лицата на кампанията на МФВС.

„За мен участието в „Аз обичам спорта“ е едно голямо удоволствие. Надявам се, че кампанията ще продължи и следващата година и освен децата, ще мотивира и младите им родители“. Енева се показа като отличен педагог и добър психолог. Тя бързо предразположи тийнейджърите, които със старание изпълняваха всяка нейна инструкция.

Пред очите на министъра бяха отличени най-добрите спортисти на училището. „Много се радвам, че Стара Загора е един спортен град. Личи си по това, че печелите награди. Мисля, че в екип с кмета, МФВС работи много добре. Имаме намерение да продължим да работим по отношение изграждането и реновирането на спортната база в града“, каза министър Нейков.

От своя страна Живко Тодоров изказа признание за съдействието на министър Нейков по отношение спортните бази в града. „Специално искам да благодаря на министър Нейков за това, което прави за нашия град. Това игрище, което е училището ви, обещавам, благодарение на съвместните ни усилия, да го направим с нова футболна настилка, така че да можете да играете спокойно на него, без контузии. С министър Нейков обсъдихме да реконструираме и пистата на стадион „Берое“, на която знаете, че има поставени национални рекорди по лека атлетика. Всичко ще бъде насочено към вас. Спортувайте и много скоро Стара Загора ще има обновени спортни площадки, които да ползвате“, обеща на децата кметът.

С това спортните прояви в Стара Загора съвсем не приключиха. По обед на стадион „Берое“ министър Свилен Нейков награди призьорите във II зонален турнир за деца в риск, организиран от Българската спортна федерация за деца лишени от родителски грижи. Най-добре представилите се в леката атлетика, футбола, тениса на маса и баскетбола получиха медали лично от министър Нейков и кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

В утрешния ден (12 май, събота) министър Нейков ще посети Сливен, където ще открие ученическите игри по лека атлетика, които са част от инициативата „Аз обичам спорта“ на МФВС.

Партньори на Националната кампания „Аз обичам спорта“ през тази година са М-Тел, Девин и Pepsi, които осигуряват награди за най-добрите млади спортисти.