Институции

Австралия настъпва срещу онлайн-тормоза в училище

Федералното правителство на Австралия реши да финансира проект за 3 милиона долара срещу разпространението на онлайн-тормоза, Федералното правителство на Австралия реши да финансира проект за 3 милиона долара срещу разпространението на онлайн-тормоза, съобщи „Брисбейн таймс”. В проекта, който ще се осъществи от Фондация „Алана и Маделин”, ще бъдат включени 150 училища.

Държавни и частни училища ще участват в пилотния проект, който ще продължи до април 2010 г. „Правителството е много обезпокоено от разрастването на онлайн-тормоза в училищата и въздействието, което той оказва върху психиката на учениците”, се изтъква в общо изявление на министъра на образованието Джулия Гилард и министъра на младежта Кейт Елис.

 „Австралийското правителство неотдавна разпростарни резултатите от проучване, което разкри широко разпространение и въздействие на прикрит онлайн-тормоз в училищата, за който не се съобщава – се посочва в официалното изявление.- С появявата на новите технологии онлайн-тормозът след училище се превърна в сериозен проблем за много млади хора.”

 Според официални оценки около 10 процента от учениците в Австралия стават жертва на онлайн-тормоз. Това е далеч под равнището на САЩ, където всеки пети ученик е жартва, а над 80 процента от тийнейджърите признават, че са осъществявали онлайн-тормоз срещу свои връстници, но според експертите в Австралия е само въпрос на време и там да се разрасне опасното явление.

Материалът е от Safenet.bg