Ученици

XII-ти Международен пленер “Традиция, Екология, Творчество“

Регионален инспекторат по образованието – гр. Пловдив, Община Пловдив – район „Западен“,  СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Пловдив организират XII-ти Международен пленер „ТРАДИЦИЯ, ЕКОЛОГИЯ, ТВОРЧЕСТВО“. Toй е под патронажа на инж. Иванка Киркова – Началник на Регионален инспекторат по образованието – Пловдив.

Станалият традиция пленер  предоставя възможност за творческа изява на ученици от страната и чужбина, които имат дарби и умения в областта на изобразителното изкуство.

Организаторите Ви канят да участвате в събитето, koeтo ще се проведе от 18 до 20 април 2012 г. в гр. Пловдив. Тази година то ще протече  в два етапа:

– Първи етап – конкурс за рисунка

В него участват ученици от четвърти до 12 клас, разделени в три възрастови групи. Участниците изпращат по една творба на тема: „Традиция, екология, творчество” с размер на рисунката 35/50, с техника по избор: графична, живописна, смесена, на адреса на училището.  

Срок изпращане на творбите – до 30 март 2012 г.

На гърба на рисунката се изписва: тема, име и възраст на участника, адрес и телефон за връзка, училище и преподавател.

– Втори етап – пленер

Участват ученици от профилираните паралелки в средно общообразователните училища от осми до 12 клас на Република България, Република Гърция, други държави. Всяко училище се представя от трима ученици и един преподавател. Участниците имат възможност да работят по избор – графика, живопис или скулптура. Материалите се осигуряват от организаторите на конкурса.

Срок за приемане на заявки за участие – до 15 март 2012 г.

Адрес:
гр. Пловдив, ул. „Явор“ 31,
СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“
тел: 032/ 64-41-19 ; факс: 0885315974
e-mail: soukirilimetodii_plener@abv.bg