Учители

VIII национален конкурс за учители творци

Издателска къща „Анубис“ и издателство „Булвест 2000“ имат удоволствието да обявят новия VIII национален конкурс за учители творци. В конкурса имат право да участват действащи учители и директори от училища и детски градини от цялата страна със свои авторски произведения – стихотворения, разкази и есета.

Тази година конкурсът се посвещава на 140-годишнината от Априлското въстание – едно събитие, което е променило съдбата на всички българи и което винаги ще бъде опора за националния ни дух. Това посвещаване не ограничава конкурса тематично, а отдава почит на едно знаменателно историческо събитие, което е важно не само за историята на България, но и за духовността на всички нас. Както и досега престижно тричленно жури ще избере най-добрите произведения, които ще бъдат публикувани в общ сборник. Допълнително журито ще излъчи и по един победител във всяка категория: поезия, проза, есе.

Очаквайте и наградата на публиката! Докато тече конкурсът, селектирани произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса: http://uchitelitvorci.wordpress.com  и на фейсбук страниците на двете издателства. Произведението, събрало най-много интерес в социалните мрежи, ще бъде отличено със специална награда.

Тази година ще има и специална награда за млад учител творец на възраст до 29 години.

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2016 г., а награждаването по традиция ще се състои в навечерието на Деня на народните будители, когато ще бъдат обявени и победителите в трите категории.

Официални партньори на конкурса са: Синдикатът на българските учители, в. „Сега“, в. „Учителско дело“, в. „АзБуки“, „Литературен вестник“ и teacher.bg.

Правила за участие:
• Крайният срок за изпращане на материалите е 15 август 2016 г. включително.
• Получените произведения трябва да са в WORD формат и да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, година на раждане, училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка.
• Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, разкази или есета с обем до 5000 знака с интервалите.
• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
• Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани.
• Моля изпращайте материалите само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com