Ученици

Viber и Khan Academy със съвместен проект за популяризиране на безплатното образование

С началото на новата учебна година, 17-ти септември, Viber и “Образование без раници”, организацията, която стои зад българската версия на най-мащабния безплатен общообразователен портал в света – Кан Академия (Khan Academy), обявиха, че започват сътрудничество с цел да дадат достъп до знания на възможно най-много хора.

За целта комуникационното приложение ще осигури на образователната платформа специално създадени чат бот, общност (community) и стикери.

“Качественото образование е приоритетен въпрос за нашето общество. Вярваме, че благодарение на новите технологии, които младите използват с лекота, ще направим ученето не само по-интересно, но и по-достъпно и ще накараме учителите и учениците да заговорят на един език, като едновременно с това се забавляват в чата”, споделя Атанас Райков, директор бизнес развитие на Viber за Източна Европа и Близкия изток.

“Мотото на Кан Академия е: “Достатъчно е да знаеш само едно – всеки може да научи всичко!” Партньорството с Viber ще помогне това послание да достигне до повече хора и повече деца и младежи да повярват в своите възможности. С Кан Академия, както и с новите ни Viber приложения, ученето може да бъде навсякъде, може да бъде забавно и най-вече – достъпно за всеки”, коментира от своя страна Розалина Лъскова, изпълнителен директор на сдружение “Образование без раници”.

За да подпомогне популярността на глобалния образователен сайт в България, Viber предоставя безплатен достъп до новия стикер пакет на Кан Академия. Героите и аватарите на обучителната платформа оживяват в чата, за да направят ученето и споделянето на знания още по-атрактивно, не само за учители и ученици, но и за всички, които обичат да се изразяват образно и цветно.

Потребителите на Viber ще могат да се абонират и за чатбота на Кан Академия, в който ще намерят вдъхновение с интересни факти от света на знанието, както и игри – предизвикателства на различни теми, с които да научат нови неща, да печелят точки и да се състезават с приятели.

Кан Академия стартира и свое Viber Community, насоченo специално към всички учители – иноватори. Последователите му ще имат достъп до всички новости около Кан Академия и други наложени безплатни образователни приложения. В общността ще се инициират още дискусии около използването на технологии и иновации в учебния процес, ще се споделят интересни обучения и събития.

Източник: Кан академия