Ученици

TimeHeroes подкрепя мрежа от доброволчески клубове с над 250 ученици

В началото на следващата седмица за 31-ви път скветът отбелязва Международния ден на доброволчеството.

Доброволческите клубове на най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes.orgса независими и неформални, техните членове севключват в инициативи от платформата или създават свои собствени мисии, в зависимост от свободното си време и интересите си.

Вече втора година TimeHeroesподкрепя мрежа от доброволчески клубове с членове над 250 ученици чрез менторство на координаторите им, идеи за подходящи инициативи, възможност за финансова подкрепа и издаване на сертификати на активните доброволци от клубовете. Освен това всеки клуб получава специален пакет с подкрепящи материали, включително Наръчник „Как да си направим доброволчески клуб” и близо 20 разписани идеи за собствени инициативи.  

Каним Вас, вашите ученици и училищна общност да станете част от мрежата ни като създадете  доброволчески клуб или присъедините вече действащ такъв.

Защо да се включите?

Доброволчеството ще срещне учениците с нови и интересни хора и ще им даде така необходимото усещане за смисъл от времето, прекарано в училище и извън него. Ще развие уменията им за общуване, организиране, управление на времето, работа в екип, които често се придобиват само в практиката. Това е много ценна възможност, защото все повече университети и работодатели очакват от кандидатите за местата им повече от диплома за образование – очакват да видят дейни личности с опит. Ако клубът е активен, участниците в него ще получат сертификати за постигнатите успехи.

Как да се включите?Тази учебна година ще приемем още 10 доброволчески клуба. Ще се радваме един от тях да е във Вашето училище. За повече информация, моля пишете на plamena@timeheroes.org.

Пламена Николова

Източник: TimeHeroes