Ученици

Teacher.bg става медиен партньор на Националния конкурс за есе “От Батак съм, чичо…“ Размисли 140 години по-късно“

Мрежата на учителите новатори Teacher.bg приветства чудесната идея на директора на Историческия музей в Батак г-жа Теодора Пейчинова да се организира национален конкурс за есе „От Батак съм, чичо…“. Размисли 140 години по-късно“ и стана медиен партньор на инициативата.

Конкурсът се посвещава на 140 години от Априлската епопея – Батак. Идеята бе прегърната и от образователното министерство, което чрез регионалните инспекторати по образованието и други свои структури ще окаже съдействие за разпространението регламента на конкурса в училищата, за да се включат ученици, които се вълнуват от темата.

Целите на конкурса са да се даде възможност на младите хора да покажат познанията си за организацията, хода и потушаването на Априлското въстание в Батак, а също така и представяне на личностна позиция относно Априлското въстание и трагичните събития в Батак.

Организаторите целят също така да стимулират творческото мислене и да възпитат младите хора на родолюбие, национално самосъзнание и самочувствие.

Краен срок за изпращане на материалите 03 април 2016 г. Информация за конкурса ще бъде публикувана на уебсайта на ИМ-Батак www.museumbatak.com и фен – страницата във Facebook.

Регламентът на конкурса може да видите в приложения файл.