Мнения

Skype става част от Windows

Skype става част от операционната система Windows, потвърдиха от Microsoft. Най-популярното VoIP приложение се присъединява към останалите вградени програми и услуги на платформата.

Това означава, че при инсталация на Windows 8.1 и следващите версии на системата, Skype ще бъде готов за използване. Подобна интеграция ще разшири значително потребителската база на услугата, пише technews.bg.

Комуникациите и обменът на данни ще станат неотменна част от средата на Windows, като появата на Skype в Windows 8.1 е само една естествена стъпка по този път, пояснява Microsoft.

Компанията обещава да развива постоянно възможностите на Skype, като фокусът ще бъде върху удобството и по-опростената работа.

От компанията, световен софтуерен лидер, обещават значителни подобрения в работата на Skype, базирани на обратната връзка с потребителите. Услугата ще стане стандарт за комуникациите в среда Windows 8.1.

Финалната версия на безплатното обновление Windows 8.1 ще излезе на 18 октомври. Потребителите на Windows 8 ще могат да го изтеглят от Windows Store още на 17 октомври. В момента е достъпна предварителна версия Windows 8.1 Enterprise.