Учители

OneNote – изключително лесен и изключително ефективен!

Мрежата на учителите новатори Teacher.bg неведнъж е представяла на своите приятели най-новите достижения в областта на електронното обучение и ги е запознавала с технологиите, които вече променят към по-добро образованието в световен мащаб.

Отново ще обърнем внимание не един много важен, полезен, но и интересен инструмент, който улеснява изключително много ежедневната работа в клас.

Без съмнение Microsoft е лидер в световен план не само в областта на софтуера, но и е стремежа си да промени общата представа за съвременно образование на базата на достиженията в областта на информационните технологии. OneNote е един от тези инструменти, които категорично подобриха връзките между учители и учители, учители и ученици, ученици и ученици и така направиха образователния процес нещо много повече от обикновено заучаване на факти.

„OneNote е много повече от софтуер. Тя е рамка за преподаване и учене“, признава Роб Бейкър от Cincinnati Country Day School. Той е един от многото, които ползват ежедневно платформата и черпят от ползите й.

Как ни помага OneNote

– Увеличава възможностите за водене на визуални бележки посредством вграждане на таблици, вмъкване на снимки, разпечатки, скрийн-шотове и файлове
– Елиминира значението на хартията
– Платформата е достъпна от всяко устройство, което е свързано с интернет

За по-добрата и ефективна работа в клас, в момента се разработва ново приложение, идеята за което е вдъхновена от възможностите на OneNote. OneNote Class Notebook Creator ще помага на учителите да създадат лично работно място на всеки ученик, както и достъп до библиотека, възможност за споделяне на уроци и дискусии по определени теми. Всичко това в рамките на един мощен преносим компютър.

Новият инструмент ще спести време и ще увеличи ефективността в клас. Идеята за функционалността му се развива в три области

– Ученически тетрадки. Места, които и сега съществуват в рамките на OneNote. Тук се водят записките, развиват се теми, отбелязват се различни подробности, вмъкват се снимки и таблици. Важен момент е възможността за споделяне, за да може информацията да е достъпна до учителя или други ученици
– Библиотека. Тук се слагат материали, които могат да бъдат ползвани свободно от учениците за техните задачи и проекти.
– Място за взаимопомощ. Конкретно пространство на определена група, в която се споделя информация и материали по определен общ проект.

Както и OneNote, приложението ще е безплатно за преподаватели, които ползват Office 365, а също така е на разположение в Office Store.

И тъй като в Microsoft държат особено много на обратната връзка, те споделят някои от впечатленията на потребителите, разпространени в социалната мрежа Twitter.

Те звучат така:

„OneNote просто казано е един от най-мощните инструменти за преподаване и учене“

„OneNote в класната стая е сред най-ефективно използваните инструменти в #edtech“

„Какво не може да направи OneNote? Той буквално е вундеркиндът на Microsoft в класната стая на 21 век“

„Просто е лесен за всекидневно използване в клас“

„Най-добре пазената тайна на Microsoft? – Използването на OneNote в класната стая“