Учители

OneNote в клас – гъвкавата цифрова рамка за преподаване и учене

Инструментът OneNote отдавна се е превърнал в нещо повече от образователен софтуер за водене визуални бележки и за много хора той вече е рамка за преподаване и обучение.

Не са едно и две местата в света, където преподавателите го интегрират успешно в класната стая и така повишават както цифровите умения на своите възпитаници така и успяват да вдигнат качеството на своята работа що се отнася до предаване на знания и комуникация с учениците.

Как ни помага OneNote

– Увеличава възможностите за водене на визуални бележки посредством вграждане на таблици, вмъкване на снимки, разпечатки, скрийн-шотове и файлове
– Елиминира значението на хартията
– Платформата е достъпна от всяко устройство, което е свързано с интернет

За по-добрата и ефективна работа в клас, в момента се разработва ново приложение, идеята за което е вдъхновена от възможностите на OneNote. OneNote Class Notebook Creator ще помага на учителите да създадат лично работно място на всеки ученик, както и достъп до библиотека, възможност за споделяне на уроци и дискусии по определени теми. Всичко това в рамките на един мощен преносим компютър.

Новият инструмент ще спести време и ще увеличи ефективността в клас. Идеята за функционалността му се развива в три области

– Ученически тетрадки. Места, които и сега съществуват в рамките на OneNote. Тук се водят записките, развиват се теми, отбелязват се различни подробности, вмъкват се снимки и таблици. Важен момент е възможността за споделяне, за да може информацията да е достъпна до учителя или други ученици

– Библиотека. Тук се слагат материали, които могат да бъдат ползвани свободно от учениците за техните задачи и проекти.

– Място за взаимопомощ. Конкретно пространство на определена група, в която се споделя информация и материали по определен общ проект.

Както и OneNote, приложението ще е безплатно за преподаватели, които ползват Office 365, а също така е на разположение в Office Store.