Учители

Oще една спортна звезда стана учител

Училищният салон на 54 СОУ „Свети Иван Рилски“ стана тесен за часа по физическо възпитание, който проведе волейболистът на ЦСКА Евгени Иванов. Учениците от четвърти и пети клас чакаха с нетърпение идването на новия си преподавател по физическо в този час.

С това си участие Евгени Иванов стана едно от лицата, които се включиха в кампанията на Министерството на физическото възпитание и спорта „Аз обичам спорта“, съобщава сайтът на министерството.

Всички деца се научиха да бият начален удар, да забиват над мрежата и под наставленията на 210 сантиметровия волейболист изиграха отборно по един гейм.

„Инициативата е похвална. Надявам се и занапред да се организират повече подобни спортни мероприятия за децата. Да бъда преподавател по физическо възпитание е ново усещане за мен. Децата са ентусиазирани. Имам желание да се занимавам и да работя с деца. Всичко, свързано със спорт трябва да се върне в училище. Хубаво е спортът да стане начин на живот на подрастващото поколение“, каза легендарният волейболист.

„Всеки един спорт изисква постоянство и упоритост. Трябва да слушате преподавателите си, а по-късно и треньорите си. Така един ден някой от вас може да е следващият Матей Казийски“, така докато даваше автографи на децата Евгени Иванов ги насърчаваше да продължат да се занимават със спорт.

След края на часа Евгени Иванов подари от името на МФВС топки за волейбол, баскетбол, футбол, художествена гимнастика, комплекти за тенис на маса и бадминтон.

Още по темата