Мнения

Oсма Национална конференция “Е-образование“

Родителите и учителите трябва да положат сериозни усилия за ограмотяване на децата за безопасното и законосъобразно използване на Интернет. Около това се обединиха участниците в осмото издание на Националната конференция „Е-образование“, която се състоя в началото на седмицата.

Тя премина под наслов „ИКТ – осъзнатата необходимост за българското образование“.

Образователният форум традиционно протече при висок интерес, като за първи път тази година, в отговор на отправените препоръки от миналогодишните участници, организаторите разделиха програмата след първата сесия на два потока – за средното и за висшето образование.

Организатор на форума е ICT Media, а събитието се проведе със съдействието на Парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта, Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) и Съвета на ректорите, със специалното сътрудничество на Българския виртуален университет.

Генерален партньор на конференцията беше Microsoft България, а официални партньори – BIOS, Computer 2000/Privileg, Издателство „Просвета – София“, Risk Electronics, Samsung и Siveco Romania. Технологичен партньор на форума, който се състоя и с подкрепата на Dicota, беше Мтел.

Прочетете повече за събитието в сайта на computerworld.bg