Учители

Microsoft стартира сайт за учители, който ще помага за използване на Minecraft в училищата

Minecraft отдавна не е просто игра. Като доказателство за това може да се приеме създаването на ново онлайн-общество, с помощта на което педагози от цял свят могат да общуват съвместно и да споделят идеи относно използването на Minecraft в училищата и образователните програми.

Световният софтуерен лидер Microsoft като компания, която отделя най-много средства за образование, разбира това най-добре от всички. От там споделят, че към тази идея я е подтикнало самото Minecraft-общество. Корпорацията е забелязала колко големи са възможностите на играта и как тя може да се използва в ежедневния живот. От 2009 г. насам компанията създател на играта Mojang е продала повече от 70 млн. копия на Minecraft във всички възможни платформи.

Според Microsoft „Най-важните аспекти на Minecraft са нейната колективна същност, отворения сват, необходимостта да се експериментира и израстването на героите са ключови за една първокласна среда за обучение“.

Minecraft вече се използва като образователен инструмент. Minecraft in education е начин за преподаване, за учене и вдъхновение. Порталът има за цел преподаватели от цял свят да споделят съвети за това как популярната игра може да се използва за обучението на децата.

Специална версия на играта вече се използва активно в Северна Ирландия. С нейна помощ на децата се преподават история, различни науки, изкуство, възпитават се на лидерски качества и се учат на работа в екип.

Решението на Microsoft да влезе в този проект е продиктувано от концепцията им за ролята на учителя в съвременното образование. В по-голяма част от случаите, ползвайки играта, учителите действат независимо. Това е и началото на съвместната работа между софтуерния гигант и организацията TeacherGaming, която доставя Minecraft и Kerbal Space Program в училищата.