Училища

Microsoft разширява образователната си услуга Exchange Labs и променя името й

 

Live@edu е услуга на Майкрософт, която предоставя на образователните институции възможност за онлайн комуникация и съвместна работа на ученици/студенти и преподаватели. Към услугата се предлагат допълнително електронна поща, календар, онлайн работно пространство, уведомяване по мобилен телефон, споделяне на документи, внезапни съобщения, блогове, видеоконферентни услуги, мобилен достъп, адресна книга, достъпни през Windows, Mac и Linux.
 
Майкрософт съобщи, че Outlook Live ще има ред нови характеристики, сред които поддръжка за браузърите Firefox и Safari в допълнение към Internet Explorer. Потребителите също така ще имат възможност да организират електронната си поща по „разговор” и тя ще бъде интегрирана с програма за внезапни съобщения и др.
 
Пакетът за онлайн сътрудничество и обмен на съобщения Outlook Live ще включва е-поща, Office Live Workspace за споделяне на документи и съвместна работа, Windows Live Messenger за внезапни съобщения, SkyDrive, осигуряващ 25GB онлайн дисково пространство, защита от нежелана поща и от зловреден софтуер.
 
 
 
Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.teacher.bg и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/